Logo & huisstijl

Een goede huisstijl wordt sneller door consumenten opgepikt

 

Merken kunnen zich gemakkelijk tonen aan de consument. Maar tonen of vertonen is niet alles. Een merk moet vooral apart of uniek zijn om herkenbaar te zijn!

Een goed logo en de juiste huisstijl moeten de eigenheid en het DNA van je merk vatten. Maar ze moeten vooral zorgen voor de herkenbaarheid van je merk. Dan rendeert een logo en huisstijl ten volle. Dan pas kunnen ze de juiste emoties bij consumenten triggeren.

Daniel Kahneman, een van de meest invloedrijke psychologen ter wereld, onderscheidt 2 systemen van ons brein. Een deel dat automatisch en bliksemsnel, zonder enige inspanning iets controleert en een tweede systeem dat met grote inspanning voor de bewuste keuzes instaat.

Het eerste systeem genereert gevoel en intuïtief handelen. Het gebeurt zo goed als onbewust. Je kan het niet uitzetten en het is bijna niet te stoppen. Als je brein een bekende situatie of beeld herkent zal het in het tweede systeem intuïtie omzetten naar geloof en impulsen tot actie.

Een consument kijkt dus altijd vooringenomen naar een merk dat hij herkent. Hij interpreteert en ziet vooral de dingen die hij graag wil zien. Zou je niet willen dat je merk ook zo’n positieve vooroordelen bij consumenten geniet?

De gemiddelde Europeaan is onbewust van 99% van de beslissingen die hij of zij iedere dag maakt.
Visitekaartje Interieur Vervaet
Logo keurslagerij Abel op foto van vleesgerecht
online visual met huisstijl elementen
Visitekaartje Micheline De Waele
Logo wit Antares Wellness
Een creatief concept is de basis voor een herkenbare huisstijl

Een concept is meer dan een idee. Een idee kan voor elke concurrent worden toegepast. Een goed concept omvat de waarden van een merk, het DNA van een ondeneming en de overtuiging van de mensen achter het merk. Wij vertalen het merkconcept naar een unieke huisstijl.

De juiste klanten aantrekken?

IN DE PRAKTIJK

De rebranding van Nomecs

Merk: Nomecs

Bekende en herkenbare merken zijn zeker niet enkel wereldmerken. Ook merken met een beperkt budget kunnen herkenbaar en bekend zijn bij zijn doelgroep.

Nomecs, een gevestigde waarde in de Belgische markt van machineontwikkelaars geniet een groot vertrouwen bij de verantwoordelijken van productiebedrijven.

Waar.is.Waldo zorgde voor een rebranding die vooral gericht was op de herkenbaarheid van zijn merk. Door het typerend kleurgebruik en eigen vormgeving wordt de afzender van de communicatie onmiddellijk herkend door de doelgroep. Met een positieve perceptie en hoge respons tot gevolg.

“De flexibiliteit, het kort op de bal spelen en het probleemoplossend meedenken is een zeer grote troef van Waar is Waldo. Bovendien slagen zij erin om soms zeer krappe deadlines creatieve zaken voor te stellen.”

Jan Houben

CEO, Nomecs

Onze visie

Tijdens mijn opleiding, grafische en digitale media, leerde ik de knepen van het vak. De wondere wereld van vorm, kleur en typografie ging voor me open. Eigenlijk maak ik graag mooie dingen. Dat doe ik ook graag voor merken. Maar esthetiek is maar deels verantwoordelijk voor het succes van een merk.

Een mooi logo is geen garantie op succes. Een strak logo, met harde vormen en contrastrijke kleuren is bijvoorbeeld niet de beste keuze voor een schoonheidssalon. Ook al is het een mooi logo!

Hetzelfde geldt voor een huisstijl. Al de visuele communicatie-uitingen van een merk moeten de juist waarden uitstralen en de gewenste emotie oproepen bij de doelgroep.

Een goede huisstijl is juist en duidelijk. We krijgen vaak de vraag om een huisstijl aan te passen omdat hij te complex is of onvoldoende is uitgewerkt. Een huisstijl waar vooraf goed over nagedacht is bespaart je later een heleboel zorgen en kosten. Het geeft je merk een sterke en herkenbare identiteit.

Isaura Dierickx

Conceptueel, grafisch, creatief, zaakvoerder

Jouw merk versterken met creativiteit?

Vraag een gratis ‘creative scan’ aan voor je merk. Wij komen je de resultaten persoonlijk voorstellen.

Waar.is.Waldo
4.8
Gebaseerd op 6 beoordelingen
powered by Google
Manuel Verwulgen
Manuel Verwulgen
20:12 15 Jul 20
Ideale partner voor het ontwikkelen van een sterk merkconcept!Waar.is.Waldo is een creatief team dat professioneel en met een open blik te werk gaat. Het enthousiasme van de Waldo's en hun betrokkenheid naar de klant toe zorgen voor een fijne samenwerking!
Griet Van Waeyenberghe
Griet Van Waeyenberghe
08:55 10 Jul 20
Ongelooflijk tevreden over de professionaliteit, creativiteit en snelheid van dienstverlening.Als je ergens moet zijn om jouw bedrijf in the picture te laten zetten en zichtbaar te maken voor velen, dan is het bij 'waar.is.waldo'.Prijs-kwaliteit top!
Bekijk alle beoordelingen
js_loader
tekening van man die een vlag in de grond zet

merkstrategie

Een duidelijke positie in de markt en een duidelijke strategie is een must voor doeltreffende communicatie

Tekening van man met verrekijker op een ladder

huisstijl

Een goede huisstijl triggert de juiste emotie en zorgt voor herkenbaarheid. Je merk wordt sneller opgepikt

tekening van vrouw die door een luidspreker praat

content

Storytelling in lijn met de waarden en de persoonlijkheid van je merk. Content waarover gesproken wordt

tekening business man in yoga houding

merkactivatie

Consumenten zien tot 1000 reclameboodschappen per dag. Zorg voor een duidelijke concept en je merkt zal opgemerkt worden